donderdag 30 mei 2013

machtige muur

fotojanus vertrekt morgen met een aantal getrouwen richting het zuiden des lands, alwaar het vol zou moeten vliegen met vlinder-vriendjes. de vorige keer dat fotojanus er was, was het weer net iets te slecht om de weelde aan vlinder-vriendjes toe te laten. er waren echter prachtige plantjes te fotograferen. zoals deze grote muur. machtige muur...

maandag 20 mei 2013

orchideeëngloed

vorig jaar deed fotojanus een greep in de geldbuidel, ten einde de sigma 70-200 F2.8 EX APO DG OS HSM aan te schaffen. Een merknaam zowaar langer dan de lens zelve, maar een opportuniteit om het bereik wat op te schroeven. Die lens heeft eigenlijk zijn  nut nog niet bewezen, verre van zelfs. Vandaar dat fotojanus het besluit nam om die lens te leren kennen, om vriendjes te worden als het ware. Dat ding zit op de body, en gaat er in mei en juni niet meer af. Voila, beslissing genomen. En stilletjes wordt dat toch een goede beslissing. Vooral die 2.8 over gans het zoombereik, op een camera met cropfactor laat toe om eens iets anders te doen. zoals het beeld dat je hierboven ziet. niet mis toch?

vrijdag 10 mei 2013

hoogtevrees

een mens kan geen planten blijven posten. een mens moet af en toe eens iets anders doen. en omdat mei begonnen is, en omdat er dan vlinders rondvliegen in de viroin, en omdat fotojanus daar graag komt, alweer eentje van in de viroin. een aardbeivlinder met hoogtevrees. anders zo die toch op dat hoogste ding gaan zitten zeker?

zaterdag 4 mei 2013

wilde tulp

Ziehier een plant waar fotojanus de naam van weet: een wilde tulp! machtig ding toch, met die spitse bladeren en dat gele geel. een mens moet er voor naar italië, maar de beloning is niet min. zeg nu zelf: dit exemplaar is toch veel en veel mooier dan die tulpedinges in den hof?