zondag 16 september 2012

zaad

fotojanus trok deze morgen nog eens de excursieschoenen aan, en die brachten hem naar het oude leie reservaat in de fiere thuisgemeente. een mens kan hier ook nog eens rustig de tijd nemen om een foto te nemen. fotojanus kwam zelfs met twee fotoots naar huis. eentje staat op de blog van de oude leie, maar dit zaad-dingsken is voor de lezers van deze blog!

zondag 9 september 2012

kleur

fotojanus ging vandaag met de vrienden van de insectenwerkgroep op stap, om libellen te inventariseren en ook om de moeilijk te vinden sleedoornpage toch waar te nemen. het viel op dat er eigenlijk maar weinig planten meer staan te bloeien. de sleedoornpage namen we niet waar, veel libellen eigenlijk ook niet, fotoots werden er ook niet genomen. om toch wat kleur in het leven te brengen: deze prent van een maand of twee geleden. wikke in de groene long.

zaterdag 1 september 2012

dambordje

fotojanus zou dit jaar de uitdaging aangaan om eens wat beestjes in hun biotoop te fotograferen. al dat macrogeweld levert wel prachtige plaatjes op, maar een uitdaging is een uitdaging! en dat het niet simpel is, dat heeft fotojanus geweten. deze komt een beetje in de buurt van wat de bedoeling was. in de buurt dus...de uitdaging is nog niet volledig voldaan. wordt dus hopelijk vervolgd!