maandag 30 juli 2012

eentje om het af te leren

tja, bleke blauwtjes. ze zijn zo mooi meneer, madam. ze zijn ook geweldig fotogeniek. vandaar dat fotojanus zijn camera een kwartslag draaide, en het beestje van de vorige foto ook op deze wijze op de gevoelige plaat vastlegde. fotojanus knijpt er nu eventjes tussenuit. om hopelijk terug te keren met fotoots die het waard zijn door u te worden aanschouwd!

woensdag 25 juli 2012

mooi...

een vlinder kan toch mooi zijn....

maandag 23 juli 2012

...sprietdikkopje

wat is dat verschil alweer tussen een zwartsprietddikkopje, en een geelsprietdikkopje. ewel, als je frontaal naar het beestje kijkt, en je ziet gele sprietknoppen, dan is het een geelsprietdikkopje. als het zwarte sprietknoppen zijn, dan is het een zwartsprietddikkopje. fotojanus wil al verklappen dat het beestje op de foto een van de twee soortjes is. de determinatie laat ik aan u over!

dinsdag 17 juli 2012

zwaar weer!

een mens zou kunnen denken dat hier een recente foto gepost staat, ergens genomen op een zorgvuldig genomen plaats aan onze kust, waar mits wat goed gemik met de zoeker, geen enkel appartementsgebouw op de foto staat. het niet gereinigde strand laat echter vermoeden dat zulks een utopie is. dit is een volledig natuurlijke kustlijn, ergens in noord-portugal, gefotografeerd in april. fotojanus was dan al op zoek naar wat zon...

zondag 8 juli 2012

nog een gaffelwaterjuffer

gaffelwaterjuffers! ooit heel zeldzaam, nu gevonden op meer en meer plaatsen. in de buurt van de residentie van fotojanus is er zo een vindplaats. vandaar dat deze foto opnieuw een gaffelwaterjuffer toont. maar het eigenlijke onderwerp van de foto is het spel van licht in de achtergrond. en eigenlijk ook in de voorgrond. dat gekke kleur op de onderkant van de foto is reflecterend licht van een gele bloem. door mijn diafragma redelijk open te zetten kon dat redelijk gevat worden.