zondag 29 januari 2012

skyline

nu niels albert wereldkampioen veldrijden geworden is, kan een mens zich zonder zorgen verder concentreren op wat belangrijk is. een beetje omhoog kijken, bijvoorbeeld. het zal koud(er) worden volgende week, en dan zullen de vogels, die het leven van een beetje vogelkijker, misschien toch nog opduiken. en wie dat wil zien, zal af en toe omhoog moeten kijken. vorige week keek fotojanus al omhoog. niet om te speuren naar eventueel overvliegende wintergasten, maar om naar het spel van wolk en licht te kijken. af en toe mag dat er zijn. zoals vorige week dus!

zondag 22 januari 2012

winterkleur

fotojanus had vandaag een fotografisch doel! ongeacht grauwheid in de lucht, zou er in de loop van de namiddag iets gefotografeerd worden met kleur. en bovendien zou het dienen te gebeuren met de macrolens, zodat die niet onder het stof vergaat, wachtend op vlinders, libellen, plantjes en andere ontbrekende zaken tijdens dit winters intermezzo in de macrofotografie. het duurde eventjes voor fotojanus iets vond wat onder de noemer kleurrijk kon vallen, maar met dit "korstmos op sleedoorn" werd het doel toch bereikt!

zondag 15 januari 2012

mississipi aan de leie

fotojanus heeft het nogal voor landschappen, die weggelopen lijken uit "vroeger". moerassen, waar van die krokodil-achtige beesten in rondkruipen, of van die 'swamps' die getoond worden in de begingeneriek van true blood...ooit gaat fotojanus dat met eigen ogen aanschouwen, dat is een voornemen met een grote v! tot het zover is, moet fotojanus genoegen nemen met lookalikes. dat is echter geen probleem. het licht moet wat meezitten. de mississipi-moerassen lagen voor 1 keer in kuurne!

zondag 8 januari 2012

wolkenweer


Fotojanus mag al eens graag gaan wandelen in eigen dorp. niet gewoon de huisje-tuintje-etalage-kijken-wandeling, maar een wandeling doorheen de natuur.  fotojanus houdt echter geen residentie in een of ander gat, niets is minder waar. huize fotojanus ligt te midden het sterk verstedelijkt gebied, waar werkelijk geknokt moet worden voor elke morzel groen. een van de markantste zichten, midden in het centrum, is deze schapestal, gedoemd om (binnenkort?) te verdwijen om plaats te maken voor hoogbouw voor zij die het zich kunnen permiteren. jammer, want als de lucht donker is, en het licht mooi, en er een polarisatiefilter op de lens zit, kan dat mooie plaatjes opleveren. mooier dan dit zal de hoogbouw niet worden. zeker weten.