woensdag 31 augustus 2011

bruin blauwtje a la francaise

fotojanus is opnieuw in het land, en vast van plan verder te doen, waar hij u achterliet! bij de fotoots, her en der gemaakt in de weide wereld. deze werd gemaakt in frankrijk, alwaardaar fotojanus naartoe trok om zich te onttrekken aan de twijfelachtige weersomstandigheden hier te lande. hitte, een serieus actieve 2 jarige mini-fotojanus, en het aangeboren vermogen tot niets doen van fotojanus zelve, resulteren in het ontbreken van bergen fotografische wonderen. maar dit bruin blauwtje mocht u toch niet onthouden worden. in frankrijk of hier, het blijven propere vlinderkes!

vrijdag 12 augustus 2011

au revoir


Fotojanus gaat op reis! Weg van hier, waar de zon de regen niet kan wegjagen. Hopelijk zal de zon dat vermogen wel hebben, daar diep in frankrijk waar fotojanus en zijn gevolg naartoe trekken. in de hoop dat de blog daarna gevuld kan worden met zonnige beelden, trok fotojanus er deze namiddag nog eens op uit in eigen streek. aldaar viel de aandacht op de gaffelwaterjuffer, vroeger mega-zeldzaam in vlaanderen, nu al heel wat minder. geniet van de gaffelwaterjuffer. au revoir!

dinsdag 9 augustus 2011

klokjestijd



het moeten niet altijd beestjes zijn, toch? kijk eens naar dit klokje! der zit toch schoonheid in dit klokje? niet?

woensdag 3 augustus 2011

icarusvrouwtje



fotojanus is in kongee! dat wordt traditioneel gevierd met een tripje richting viroin, en ook dit jaar zo dat zo zijn. echter, de weergoden in de viroin werkten helemaal niet mee met het vakantiegevoel dat zo sterk aanwezig was in de innerlijke fotojanus. na regen komt echter het stilzittende vlindertje, en dan is fotojanus nooit ver weg!