zaterdag 25 juni 2011

men zegge het voort



zegges! op een of andere manier vindt fotojanus dat prachtige dingen. ten gevolge daarvan kan u waarschijnlijk elk jaar een zeggebeeld bewonderen alhier. dit jaar was het er nog niet van gekomen. tot ik dit beeld tegenkwam, ergens in het hongarije-mapje. deze kon u toch niet onthouden worden: zwarte zegge...men zegge het voort!

donderdag 16 juni 2011

margrietendans



Een foto komt nooit alleen! fotojanus is daar nu wel van overtuigd. op een blauwe, zonnige lang-weekend-dag, lag fotojanus op zijn rug in zijn verdorde pelouze fotoots te maken van de margrieten, die welig tieren in het pronkstuk wat ten huize fotojanus tuind pleegt genoemd te worden. Des avonds, bij het raadplegen van faceboek, bleek een veel eminenter fotograaf op hetzelfde moment op hetzelfde idee gekomen te zijn. de foto van fotojanus staat hierboven, de foto van de eminentere fotograaf vind je op zijn blog

zondag 12 juni 2011

droogtebloeier



vorige week trok fotojanus er op uit in eigen regio, gewapend met verrekijker, libellengids en fototoestel. zuid-west-vlaanderen ligt er droog bij. Zo droog dat de associaties met zuiderse landen niet ver weg was. maar hier en daar zijn er dapperen, die de droogte weerstaan, en die eigenzinning en koppig besluiten om toch gewoon door te gaan met het leven. zoals dit kleine plantje, waarvan de naam me volledig onbekend is. te midden te verdorde grassen, voor een bramenstruik die probeert er het beste van te maken, stond dit ding klein en tevens koppig te wezen!

woensdag 8 juni 2011

rood mos



het kunnen niet altijd vlinders zijn, of motten! maar op zoek zijnde naar vlinders of motten komt een mens soms iets anders tegen, wat fotografeerwaardig is. een week of twee geleden vertoefde fotojanus in dardennen, inderdaad om de vlinders aldaar met mijn aanwezigheid te vereren. het was er warm, het was er al een tijdje warm en dus was het er droog. zo droog, dat het mos van kleur was veranderd!