zondag 24 januari 2010

kleurloos



vandaag trok fotojanus naar zeeland om samen met gelijkgestemden van natuurpunt de vlasbek en natuurpunt gaverstreke het verenigingsexcursieseizoen officieel in te zetten. over de kwaliteit van de vogels (kuifduiker!, roodkeelduiker! paarse strandloper!) en de zoogdieren (zeehonden!) en de gezelligheid viel niet te klagen. over de afwezigheid van licht zou men wel een boompje kunnen opzetten. of niet...een mens kan ook proberen om de afwezigheid van licht en de grijsheid te fotograferen. niet dat het een heel erg vrolijke foto geworden is, maar zo zag het er wel uit. en wij waren wel vrolijk!

zaterdag 16 januari 2010

ijsdruppel deel twee



de sneeuwpret is gedaan. voorlopig toch. fotojanus vindt dit eigenlijk een spijtige zaak. de sneeuwige kleuren, het geknisper van verse sneeuw onder mijn maat 42...fotojanus is er wel fan van. daarom nog een kleine terugblik op de koudeprik die we mochten meemaken. een andere ijsdruppel, maar uit dezelfde tuin!

maandag 11 januari 2010

wintertuin



dames en heren! komt kijken! mijn eerste foto die echt in 2010 genomen is én die op deze blog gepost wordt is een feit! en de foto is genomen dicht bij huis! op een meter of 6 van mijn schuifdeur die voor het zicht op de tuin van uit de keuken zorgt. een tuinfoto als het ware. een wintertuinfoto!

donderdag 7 januari 2010

berkenkleur



om een of andere reden wordt het lodderig oog van fotojanus dikwijls naar berkenstammen getrokken. het doe me denken aan de film "the blair witch project", maar het blijft een raadsel waarom. spielerei van de psyche? in ieder geval roept het herinneringen op aan een fantastische 14daagse in estland waar de kleine berkjes in de zure ondergrond onwerelds aandoen. berkenstammen verdienen het om gefotografeerd te worden, ze zijn namelijk niet wit. ze zitten vol kleur!

vrijdag 1 januari 2010

wens!



2009 is afgelopen! leven 2010! een beetje cijferfetisjist heeft al lang door dat het nieuwe jaar bestaat uit een getal waarvan het dubbel van het tweede deel gelijk is aan het eerste deel, maar dit terzijde. fotojanus wenst u allemaal een jaar vol skitterende fotoots, veel kleur, prachtig licht en bergen geloof, hoop en liefde!