maandag 31 augustus 2009

back (!?) in town



fotojanus is terug van weggeweest! maar niet zoals hij verhoopt had! daar waar een reis bedoeld is om ontspannend te zijn, gastronomisch verantwoord en fotograferend uitdagend werd deze reis een reis die letterlijk in het water viel. plat op de rug dan nog...het vervolg laat zich raden: steun aan de farmaceutische industrie, krukken, en weinig bewegingsvrijheid. later deze week volgen wat reisfotoots, tot de rug het toelaat om hier ter plekke weer interessantigheden op de gevoelige plaat vast te leggen...

woensdag 12 augustus 2009

tijgerspin



fotojanus neemt afscheid! niet voor altijd, maar gewoon, voor eventjes. fotojanus gaat genieten van een welverdiende congée - volledig incognito ergens in het franse zuiden. leven als god in frankrijk, het zal er niet aan mankeren! om deze uithuizigheid te compenseren, een fotooke van een zuiders beestje, maar wel hier in kuurne genomen. een tijgerspin! gefotografeerd in mijn favoriete groene long!!

woensdag 5 augustus 2009

viroin vlinders



dames en heren! u had het al door, en het wordt opnieuw bevestigd! fotojanus is een viroin-ganger. op gezette tijden kriebelt het zodanig dat sporten niet meer helpt, en dan moet er naar de viroin gegaan worden. liefst op een mooie dag, zodat de vlinders wat vliegen en er duchtig portretjes kunnen worden gemaakt. hierboven zie je een dambordje, toch wel een typisch bewonertje van kalkhellingen, en dus in de viroin fijn vertegenwoordigd.

het vlindertje hieronder is een bleek blauwtje. in het engels wordt dit chalkhill blue, en het heeft zijn naam niet gestolen. ik ben eigenlijk maar op 1 kalkhelling geweest, en wat ik daar zag heeft me dus blij gemaakt. hopen bleke blauwtjes, zoals dit exemplaartje bijvoorbeeld!

zondag 2 augustus 2009

blauw paar



het is augustus, en het ziet er naar uit dat het begin van augustus her en der blauw kleurt. ik kan me eigenlijk niet herinneren dat er zo veel icarusblauwtjes rondvlogen in bepaalde gebiedjes. en ze zijn actief meneer/mevrouw. zoals deze meneer en mevrouw, die van het mooie weer profiteerden om in het zicht van mijnen nikon de nodige uitwisselingen te laten geworden om ervoor te zorgen dat de volgende generatie icarusjes het landschap alweer blauw kunnen kleuren!